keskiviikko 28. lokakuuta 2015

Teemataiteen 11. teema "ympyrä" 6/6

Pitihän sitä vielä kokeilla yhtä nappi/kivi ympyrää kristallihöysteillä.

6/6 avaruus
 
Näin sain kaikki 6 ympyrätyötä valmiiksi. Tässä 11. teemassa vaadittiin vain yhtä työtä, joka pitää olla mandala, mutta näitä nappi-installaatioita syntyi ja syntyi vaan mandalan muotoon.

Js sitten kaikki ympyrät koottuna kollaasiin ja...papukaijamerkki ansaittu :-) 


Kiitos Millin ja Esther !

Ja eiku uutta haastetta oottelemmaan :-)
Kiitos myös kaikista ilahduttavista kommenteistanne ja vierailuistanne!


maanantai 26. lokakuuta 2015

Teemataiteen 11. teemaan Ympyrä 5/6

En malta olla laittamatta vielä yhtä kummallista mandalaa Teemataiteen Ympyrä-aiheeseen.

5/6 nappikaaos kivikehässä

Menin varmaan riman korkeimmasta kohdasta alitse näillä nappileikeilläni, mutta mitäpähän oli niin hauskaa "vatuloida" nappi- ja kivikorissa.
Vielä yksi ymmyrskäinen pitäisi kehitellä, että pääsisin tavoitteeseen. Voi olla, että napit menevät uuteen järjestykseen vielä kerran, saa nyt nähdä ;-)

Kiitos teille kaikille runsaista, iloatuottaneista kommenteistanne edellisiin :-)
Hyvää alkanutta viikkoa!

sunnuntai 25. lokakuuta 2015

11. teeman taidetta, 3 ja 4


3/6 pelataan napeilla

Kun kelloja taas vänkättiin tunnilla taaksepäin, heräsin ihan ihmisten aikaan ja ryhdyin etsimään pudonneen napin tilalle uutta. Sitten napit veivät minua kuin pässiä narussa ja tässä tuloksia.

4/6 lisää nappeja
 
Ongelmaksi heittäytyi se, että samanlaisia nappeja ei tahtonut riittää isompaan kehään. Joskus nappikaupan loppuunmyynnistä tuli hamstrattua nappipusseja, siis nuo valkoiset ja punaiset napit.
Hienoja metallisia nappejakin on, mutta kun niissä on se kanta ei niistä tähän sileälle alustalle saanut kunnon asetelmaa. Täytyy keksiä jotain muuta niiden kanssa.
 

torstai 15. lokakuuta 2015

Popsi popsi porkkanaa....

Porkkanat ym syksyn sadon kasvikset ovat olleet edullisimmillaan hintansa puolesta kaupoissa. Pitihän niitä hamstrata kunnon satsi. 

Pakastimeen ne esikeittelin, vaikka se onkin jo melkein kukkurillaan marjoja ym evästä. Tilaa tein ottamalla ylivuotisia puolukoita pois ja keitin niistä puolukkahilloa. En raskinut niitä poiskaan heittää, kun vaivalla on poimittu. 

Hillopurkit jäi kuvaamatta, kun kiikutin ne jo kellariin.

Iltapilvet ihanat

liekehtien leijuivat

ja pian pois haihtuivat.

Ilmat ovat olleet todella kauniita ja toivottavasti on ensiviikollakin, kun syysloma alkaa täälläpäin.
Vielä pitäs nurkkajuuria vähän kuopsuttaa ennen lumentuloa.

torstai 8. lokakuuta 2015

Ympyröitä 2/6 - Teemataiteeseen

Pimeän illan ratoksi hiukan värikästä piirtelyä 11. teemaan.

Ympyrä 2/6 
Värikynät ja ohut tussi olivat työvälineinä. 

Eilen illalla piti töllöttää taivaallista ilotulitusta, että niskat meinas nyrjähtää. Oli niin harvinaisen komeat revontulet, koko taivaan täyteisiet. Pitkiin aikoihin en ole sellaista ilotulitusta nähnytkään.
Samaan aikaan ilmasotaharjoituksen oranssit valopallot leimahtelivat taivalla ja tuli aika maailmanlopun enteet ja uffot mieleen. Sotaharjoitukset ova kestäneet jo monta päivää ja matalalennot aiheuttavat hurjan metelin. Enää puuttuvat ne yliäänilentojen pamaukset. Niitä säikähtelen aina, kun koneen ääni alkaa kuulumaan vasta hirveän pamauksen jälkeen.
Tänä iltana ei näkynyt ollenkaa revontulia, hurjasti kauniita tähtiä ja tähtikuvioita vaan.
Tämmöstä tälläkertaa.

http://teemataide.blogspot.fi/2015/10/11-teema-lokakuu.html

keskiviikko 7. lokakuuta 2015

Teemakuun taidetta 1/6

11. teema nyt lokakuussa on YMPYRÄ ja vähintään yksi on oltava mandala.

Aloitan mandalalla

Teeman ympyrä 1/6
Tämän mandalan piirtelin jo sunnuntai-iltana, kun olin "nuorisovahtina", jotka linnottautuivat illan päätteeksi tietsikoilleen pelaamaan ja minä jäin tavallaan "ympyrän" ulkopuolelle pelaajien piiristä. Mukaan varustin onneksi luonnoskirjani ja tussin sekä lyijykynän ja kumin. Harppi mokoma unohtui matkasta, joten ihan täydellisen pyöreää ei tästä tullut, vaan haitanneeko tuo mittään. Kotonakaan en värejä tähän alkanut töhertämään, vaan kelpuutin tämmöisenään haasteeseen. Lokakuu on mulle edelleenkin hiukan surullinen kuukausi, kuvastakoon tämä nyt sitä myös.

http://teemataide.blogspot.fi/2015/10/11-teema-lokakuu.html

Kiitos taas niin mukavista kommenteistanne edellisiin postauksiini :-)

maanantai 5. lokakuuta 2015

Kuura-aamuja ja arkisia askareita

Talvi henkii niskaan, ei mahda mitään. Pohjoistuuli on koleaa, vaikka Aurinko paistoikin koko päivän. Korkeapainetta ja kuura-aamuja tiedossa tälle viikolle, kertoi säätyttökin. Hyvä juttu, mulle se passaakin oikein hyvin. Viimeviikolla sain purettua loput viinimarjapensaiden lahonneet tukikehikot. Nyt pitää rakennella uudet tilalle.


Pensaat olen leikannut ronskilla kädellä mahdollisimman pieneksi, että ensisyksynä saan huilata siltä osin, jos hengissä pysyn siihen asti.

 Edesmennyt hevosmieheni on jättänyt sopivan kasan valmiiksi terotettuja aidanseipäitä metsäpellon latoon, joten peltolenkiltä palatessani kaappasin aina muutaman tolpan kainaloon ja kannoin kotiin. 
Rimoja keräilin rantteelta lautakasasta, joten kyllä tämä tästä lutviutuu ja entisiäkin rimoja voi käyttää. Ne eivät niikään lahoa, kuten tolpat maarajasta.


Ensimmäinen kehikko valmistuikin jo tänään. Ei ehkä ihan "vaaterissa", mutta välttävästi kuitenkin.
Myrsky sotki kenturat kamalaan siivoon, mutta jos kuivia kelejä piisaa, ruoho pitää vielä leikata yhden kerran tälle syksylle ja siinä ne roskatkin suurelta osin menevät kerääjään.